Kristina Englund

Från första gången jag kom i kontakt med det traditionella österländska tänkandet har jag fascinerats av det helhetstänkande det bygger på. Känns så sant……

Läs mer

Kroppen och sinnet betraktas som en helhet och människan sätts i ett större sammanhang.
Personlighetstyp, känslor, tankar, relationer, vilken mat vi äter, ”själen”, klimat och den omgivning människan lever i mm påverkar varje enskild del och helheten. Sinnet och kroppen är inte åtskilda, de hänger ihop. Allt du gör fysiologiskt påverkar sinnet och allt du gör i sinnet påverkar kroppen.

Om du tex blir arg så förändras andningen, muskler spänns, rösten förändras osv (sinnet påverkar kroppen). Om du tar några djupa andetag när du känner ilska så märker du att kroppen kan slappna av och ilskan förvinna (kroppen påverkar sinnet).

Även omgivningen påverkar (och påverkas av) varje enskild del och helheten. Allt hänger ihop…… och ingen del kan bli förstådd om man inte sätter in den i ett större sammanhang.

Yin och Yang

Yin- och Yang symbolen är en fantastisk symbol som beskriver hur allt hänger ihop. Två motsatskrafter som hela tiden samverkar: ljus och mörker, sorg och glädje, kvinna och man osv.

Läs mer

De kan inte existera utan varandra, båda är lika viktiga.
Prickarna i Yin och Yang-tecknet symboliserar att det i varje objekt finns något av det motsatta. I Yin finns alltid lite Yang och tvärtom.

Ibland dominerar Yin och ibland dominerar Yang. Det är ett konstant flöde, där det ena tillståndet avlöser det andra, som tex i dygnsrytmen: Dag (yang) och Natt (yin). Ingen dag utan natt.

Båda krafterna behövs

Yin och Yang har sitt ursprung i Taoismen. I Taoismen finns inte begreppet gott och ont. Krafterna är inte två olika fenomen utan två sidor av samma energi.

Läs mer

Båda krafterna behövs för att universum och människan ska fungera. Yin och Yang berikar och när varandra.
När de kan samspela i ett naturligt flöde uppstår harmoni i vår kropp, vår ”själ”, vårt liv och i hela universum. Om den ena kraften försöker dominera den andra uppstår obalanser.

Syftet med behandlingarna är det samma, vare sig det är Shiatsu, Akupunktur eller Qigong, att lösa upp blockeringar så att Qi (livsenergierna) kan flöda fritt i kroppen, då kan kroppen och sinnet självläka.

Utbildningar och kurser

Diplomerad Shiatsu-terapeut

Utbildning - 2013 (510 tim)
Shiatsu Akademien (www.shiatsu.se)

Kinesisk Akupressur-terapeut

Utbildning - 2007
Nordiska Qigong Skolan & TCM Akademin

Diplomerad massör

Fysisk aktivitet på recept (FaR)
Hälsonyckeltestare

Diplomerad Öronakupunktör

Utbildning - 2013 (150 tim)
Shiatsu Akademien

Hälsovägledare

KY (80 p) - 2007
Luleå Tekniska Universitet

Hälsoprofilbedömning

(HPB)

Certifierad Qigong-instruktör

Utbildning - 2014
Shiatsu Akademien

Tuina (massage) grundkurs

2005
Axelsons Gymnastiska Institut

Jag har genom åren gått många utbildningar och kurser, detta är ett urval.

Syftet med behandlingarna är att lösa upp blockeringar så att energierna kan flöda fritt i kroppen, då kan kroppen och sinnet självläka.

När allt är i balans, kan människan leva i sin fulla potential utifrån sina egna personliga förutsättningar och samverka med sin omgivning i ett konstruktivt samspel.

Kvalitétssäkrad av KRY

Sedan 2013 är jag kvalitetssäkrad av KRY (Kroppsterapeuternas Yrkesförbund) www.kroppsterapeuterna.se

Bergsgatan 9
Sundsvall
info@sundsvallshiatsu.se
© Sundsvalls Shiatsu 2021

Org.nr: 556669-0144

Design by RIPPLE46
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram