Frigör blockeringar med Zen Shiatsu

Behandlingen syftar till att frigöra blockeringar och skapa balans i kroppens naturliga energiflöde. På så sätt kan kroppen återhämta och läka sig själv.

Läs mer

Enligt detta tankesätt är det långvariga blockeringar i kroppens energiflöde som skapar obalanser och som i sin tur kan leda till smärta och sjukdomar.

Behandlingen inriktar sig på att behandla orsak i stället för symtom och att se helheten. Ingen del kan bli förstådd om man inte sätter in den i ett större sammanhang.

Det finns olika stilar av Shiatsu. Den stil av Shiatsu som jag utför har utvecklats utav en japansk man vid namn Masunaga och kallas för Zen Shiatsu.

Vem passar behandlingen för?

Shiatsu används både i förebyggande och i läkande syfte. Passar de flesta som vill ha en stunds avkoppling och återhämtning.
Läs mer

Ger ofta ett ökat välbefinnande och brukar upplevas som djupt avslappnande.
Shiatsu kan även hjälpa vid många kroppsliga besvär bla Stressrelaterade, rygg-och ledbesvär, allergier, matsmältningsbesvär, allergier.

Jag behandlar ej gravida (för säkerhets skull) och barn under 8 år. Ej heller allvarligare sjukdomar om inte läkare först har godkänt detta.

Shiatsu

Shiatsu är en japansk behandlingsform som har sina rötter i den traditionella Österländska medicinen. Den bygger på en kombination av traditionell japansk massage (Anma), kinesisk medicin (TCM) samt med inslag av västerländsk medicin.

Den traditionella japanska massagen Anma, kompletterades under de senaste tusen åren med kinesiska medicinkunskaper samt under senare tid även med västerländska medicinkunskaper. På så sätt utvecklades en ny behandlingsmetod som i början av 1900-talet fick namnet Shiatsu.

Hur går behandlingen till?

Shiatsu behandlingen utförs på golvet på en futon/madrass. (går även att utföra på bänk vid behov och önskemål, men det klassiska är att behandla på futon). Under behandlingen behåller kunden kläderna på. Kläderna bör därför vara bekväma och inte sitta för hårt.

Shiatsuterapeuten stimulerar och balanserar kroppens energier genom att på olika sätt massera och trycka längs kroppens meridianer/energikanaler och på specifika punkter/akupunktur punkter.

Läs mer

Terapeuten använder både händer, fötter, armbågar och knän på ett mjukt men ändå kraftfullt sätt i behandlingen. Även sträckningar och rotationer används (bara mjuka sträckningar, inga manipulationer).

Oftast behandlas hela kroppen, men beroende på besvär kan terapeuten koncentrera behandlingen till vissa delar av kroppen.

Behandlingen är oftast mycket behaglig och djupt avslappnade både fysiskt och psykiskt.

Ökar kroppens
självläkande förmåga och förebygger sjukdomar.
Ökar välbefinnande, självinsikt och mental stabilitet.
Ger bättre kroppsmedvetenhet och förbättrar cirkulationen i kroppen.

"Syftet är det samma, vare sig det är Shiatsu, Akupunktur eller Qigong, att lösa upp blockeringar så att Qi (livsenergierna) kan flöda fritt i kroppen, då kan kroppen och sinnet självläka"

-kinesiskt ordspråk
Bergsgatan 9
Sundsvall
info@sundsvallshiatsu.se
© Sundsvalls Shiatsu 2021

Org.nr: 556669-0144

Design by RIPPLE46
chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram